Tenuta di Carleone Chianti Classico

€27,95 €23,10
Tenuta di Carleone mag beschouwd worden als één van de meest verrassende en spraakmakende nieuwe projecten in Chianti. Het prachtige domein bevindt zich in het hartje van de Chianti regio. Deze wijn is dan ook een schoolvoorbeeld van hoe een goede 'Classico' hoort te zijn. De bijzonder getalenteerde wijnmaker Sean O'Callaghan wist vriend en vijand te verbazen met een ongeziene, zéér edele stijl van Chianti Classico die onmiddellijk hoge scores oogstte. De typische druivensoort Sangiovese in volle glorie, prachtwijn met enorm charisma.
Volume 750 ml
Alcohol 13,5 %
Domaine Tenuta di Carleone
Région Toscana
Pays Italia
Netto wijn non
Netto netto wijn non
Vegan non
Bio non
Type vins rouges
Année 2020
Sluiting kurk
Blend 100% sangiovese
Per Box 6
Tenuta di Carleone
Tenuta di Carleone mag beschouwd worden als één van de meest verrassend en spraakmakende nieuwe projecten in Chianti. Het prachtige domein bevindt zich in het hartje van de Chianti Classico regio. Deze wijn is dan ook een schoolvoorbeeld van hoe een goede ‘Classico’ hoort te zijn. De bijzonder getalenteerde wijnmaker Sean O’Callaghan wist vriend en vijand te verbazen met een ongeziene, zéér edele stijl van die onmiddellijk hoge scores oogstte.
  1. Content-magazine
    Op Tenuta di Carleone tovert de Oostenrijke Karl Egger het beste uit de Sangiovese. Deze mono-cépage moest het bewust doen zonder opvoeding op eiken vaten. 18 maanden rust in roestvrij staal en in cement zorgt hier voor een lichtere en minerale versie van Chianti Classico. Voor de liefhebbers van het lichtere en verfijnde werk. Prachtige granaatglas in het glas. Je drinkt spontaan in kleinere slokjes omdat er zoveel smaken passeren en het fruit wordt door een verfrissende kruidigheid van munt en peper opgetild. Zeer uitnodigende aroma's van kers, wat weidekruiden en een vleugje notigheid. Zulke wijnen komen met een prijskaartje, maar af en toe mag je jezelf toch eens extra verwennen.
  1. Content
    Op Tenuta di Carleone tovert de Oostenrijker Karl Egger het beste uit de Sangiovese. Deze mono-cépage moest het bewust doen zonder opvoeding op eiken vaten. 18 maanden rust in roestvrij staal en in cement zorgt hier voor een lichtere en minerale versie van Chianti Classico. Voor de liefhebbers van het lichtere en verfijnde werk. Prachtige granaatglans in het glas. Je drinkt spontaan in kleinere slokjes omdat er zoveel smaken passeren en het fruit wordt door een verfrissende kruidigheid van munt en peper opgetild. Zeer uitnodigende aroma's van kers, wat weidekruiden en een vleugje notigheid. Zulke wijnen komen met een prijskaartje, maar af en toe mag je jezelf toch eens extra verwennen.
Rédigez votre propre commentaire