Meilleure vente
Deze wijn wordt gemaakt van druiven uit de biologische wijngaarden overeenkomstig met de regels van de Europese Unie en de Verenigde Staten. De wijnstokken zijn aangeplant op kalksteen bodems zonder irrigatie. In de regio is regen slechts schaars waardoor de wortels diep op zoek moeten naar water. Hierdoor krijgen de druiven de ware 'terroir' mee. Zéér donkere geconcentreerde kleur. In de neus hoofdzakelijk zwarte vruchten en mineralen. De aanzet in de mond is sappig en volfruitig met zachte tannines. Lange, opnieuw sappige afdronk. Schitterende wijn voor een prijsje.
Juan Gil
De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. In tegenstelling tot het gros van Jumilla liggen de wijngaarden op het plateau tussen de bergen. Hierdoor profiteert Juan Gil van een meer gematigd klimaat ten opzichte van de wineries die in het dal gelegen zijn. De metamorphose op dit domein is werkelijk spectalulair. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Dit is in hoofdzaak te danken aan de constante investeringen van eigenaar Miguel Gil. Zijn wijnen van de regio Jumilla, wat synoniem stond met massa en basic, scoren nu bij de allerbeste van Spanje. En wat mooi is, niet enkel de topcuvées, maar elke wijn met de Gil handtekening is een genot. Pedrera is de instap en geeft onmiddellijk de toon aan. De ‘Yellow Label’, uitzonderlijk van oude wijnstokken Monastrell vertoont meer concentratie, mooi donker rood fruit. De cuvée ‘Silver Label’, één van onze grote favorieten biedt een serieuze wijn met grote structuur en veel diepgang. De nieuwe topcuvée ’18 meses’ met ‘Blue Label’ is werkelijk spectaculair. Magnifieke collectie!Rédigez votre propre commentaire