In de West-Australische wijnregio Margaret River is men in staat om bijzonder elegante en intense wijnen te maken van bordelese druivenrassen. Helder robijnrood met begin van evolutie aan de rand, intense fruitige neus (rijpe cassis) met wat ledertoetsen en kruiden, en een bijzonder complexe smaak vol sappig fruit, mineralen en grafiet. De rijpe edele gepolijste tannines maken de wijn prachtig uitgebalanceerd. Type zeer grote, 'grand cru classé'.
Volume | 750 ml |
---|---|
Alcohol | 14,5 % |
Domaine | Moss Wood |
Région | Margaret River |
Pays | Australia |
Netto wijn | non |
Netto netto wijn | non |
Vegan | non |
Bio | non |
Type | vins rouges |
Année | 2003 |
Sluiting | kurk |
Blend | 100% cabernet sauvignon |
Moss Wood
Moss Wood, geplant in 1969, is één van de pioniers van de Margaret River-wijnstreek, gelegen in de noordelijke subregio van Wilyabrup, West-Australië. Clare & Keith Mugford, wijnbouwers en eigenaren, maken sinds respectievelijk 1984 en 1979 wijn op het kleine Moss Wood. Hun veeleisende oog voor detail zorgt voor de productie van druiven van exceptionele kwaliteit. Jaar in jaar uit onderscheiden de fijne wijnen zich door hun consistentie en uitzonderlijk bewaarpotentieel. Reeds jaren draagt de Moss Wood Cabernet Sauvignon de titel als allerbeste van Australië. De namen Moss Wood & Mugford staan synoniem voor compromisloze kwaliteit.Rédigez votre propre commentaire