€36,95 €30,54
De Merlot van Laibach heeft een reputatie opgebouwd in Zuid-Afrika als bijzonder betrouwbaar, jaar na jaar. De druiven voor deze exclusieve cuvée komen van een kleine niet geïrrigeerde organische wijngaard aangeplant in 1998. Net zoals in de hele wijnwereld is het maken van fijne Merlot niet evident. Deze bijzondere wijngaard geniet een unieke terroir met diepe kleibodem, die niet enkel koeler is dan andere bodemsoorten, maar tegelijk ook zorgt voor een goede water retentie blijkt ideaal voor de delicate Merlot. De kleibodem, samen met het feit dat deze wijn voor een groot stuk jaarlijks voorbehouden wordt voor de toprestaurants Hakkasan (London, New York, Miami…) waar hun ‘signature dish’ geserveerd wordt in een ‘Claypot’ verklaren de naam. Onmiddellijk na de oogst worden de Merlot druiven onderworpen aan de selectietafel. Alles wat niet goed genoeg is, verdwijnt. De wijn krijgt een elevering van 14 tot 16 maanden in Franse eiken vaten. Voor de botteling wordt hij slecht heel licht gefilterd. Mooie, dieprode kleur. Expressieve neus met vooral framboos en fondant chocolade. In de mond mooie fruitconcentratie gesteund door ragfijne tannines en een tikje hout. Lange, delicate finale. Door zijn evenwichtige en goede structuur ook een mooi bewaarpotentieel.
Volume 750 ml
Alcohol 14,5 %
Domaine Laibach Vineyards
Région Simonsberg-Stellenbosch
Pays Suid-Afrika
Netto wijn non
Netto netto wijn non
Vegan non
Bio oui
Type vins rouges
Année 2017
Sluiting kurk
Blend 100% merlot
Per Box 6
Laibach Vineyards
De geschiedenis van Laibach gaat terug tot het jaar 1818. Oorspronkelijk heette het "Goed Succes" en was het eigendom van de Nederlander Daniel Johannes van Ryneveld uit Amsterdam. Deze uitgestrekte boerderij strekte zich uit over het grootste deel van de vallei omringd door de Simonsberg, Kanonkop en Klapmutsberg. Later werd het opgedeeld in drie boerderijen: Warwick, De Goede Suces en de rest van de boerderij Good Success. Die laatste werd in 1994 Laibach toen ondernemer Friedrich Laibach zijn droom van het bezitten van een wijngaard realiseerde. Vandaag zijn de dieprode gronden opnieuw beplant met virusvrije nieuwe klonen en is er een nieuwe wijnmakerij gebouwd. De pittoreske wijngaarden van Laibach worden geflankeerd door de beroemde wijngaarden van Kanonkop, Warwick, Marklew en Lievland. Uiteindelijk is de wijnkwaliteit steeds verbonden met het land waar de druiven worden verbouwd. De selectie van locaties is essentieel bij het maken van goede wijnen, want smaak begint in de wijngaarden. De Simonsberg-terroir met zijn arme dieprode bodems (Glovelly, Glenrosa) en verkoelende zeewinden uit de nabijgelegen False Bay is ideaal voor wijnen met body en complexiteit. Reeds méér dan 20 jaar maakt Laibach deel uit van de portefeuille van ad Bibendum. En in die periode hebben de wijnen nooit ontgoocheld en worden ze jaar na jaar beter en verfijnder.

There are no reviews available for this product.

There are no reviews available for this product.

Rédigez votre propre commentaire